Карбокси-терапия

Карбокси-терапия

Какво е карбокси терапия

Карбокси-терапията представлява директно произвеждане на огромно количество въглероден диоксид. Случва се, когато натриевият бикарбонат (сода) в гела взаимодейства с киселините, импрегнирани в активаторната хартия.

Какъв е принципът на действие

Когато въглеродният диоксид от гела се абсорбира от клетките на кожата, червените кръвни телца от хемоглобина освобождават кислород. Този процес насища кожата с кислород, стимулира кръвообращението, метаболизма, протеиновия синтез и изхвърлянето на токсините и отпадните вещества от метаболитните процеси.

Какъв е ефектът

Насищането на кожата с нашия собствен кислород действа благотворно на всички клетъчни структури и процеси, подобрява се тонусът и еластичността на кожата, водно-липидният баланс. Изсветляват се пигментации, а кожата е озарена и подмладена.

Какво е усещането

Клиентът усеща парене и пощипване в първите 2-4 минути от терапията. След отшумяване на първоначалната бурна реакция, лицето се успокоява.

Комбинации ПРЕДИ и СЛЕД терапията

Преди карбокси-терапията се допускат всички варианти на професионално почистване ( ултразвукова шпатула, водно дермабразио, пароозонатор и т.н., но без екстракция, поради повишаване на ефекта на щипане). След карбокси-терапията може да се продължи с козметични процедури като безиглена и иглена мезотерапия, гел, крем и алгинатни маски, хидратиращи, анти-ейдж процедури и др.
Препоръчва се за всеки тип кожа и всеки сезон.

Противопоказно при кожни заболявания, автоимунни и ракови заболявания, както и при разранена и възпалена кожа

С професионалните комплекти карбокси-терапия RIBESKIN Carboxy Combo нашите клиенти постигат:

Детокс

Експресен лифтинг

Анти-ейдж

Повишаване на тонуса и еластичността

Облекчаване на обостряния на акне

Изсветляване на пигментни петна

Свиване на порите

Премахване на отпадъците от метаболитните процеси и натрупаните токсини в кожата

И още благоприятни ефекти върху кожата!