Диодна лазерна епилация с LasePro

Диодна лазерна епилация с LasePro

LasePro лазерна епилация от най-ново поколение, която комбинира комфорт и качество в едно. 

LasePro премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според

скалата на Fitzpatrick) през цялата година. Диоден лазер от най-висок клас, с който може да се прави епилация и през лятото. Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепенното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати.

Процедурите с LasePro позволяват ефективно премахване на косми дори и при най- чувствителнaта кожа. Благодарение на иновативна технология, която комбинира цели три дължини на вълната, гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите. LasePro премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата.

Притежава охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата за охлаждане поддържа постоянна температура от 4 градуса на накрайника независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.

Често задавани въпроси

Какви са ползите от LasePro?

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н.

Безопасна ли е?

Да! Манипулацията е напълно БЕЗБОЛЕЗНЕНА и толерантна към кожата. Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване, което преминава бързо.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

 • Бременност и кърмене
 • Екземи
 • Дерматити
 • Хепатит
 • Диабет
 • Абсолютни противопоказания са остри инфекции, включително и херпес.
 • Рак
 • Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки (бенките се очертават плътно с бял молив). Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка.
 • Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.
Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се влияе от вашия фототип, зоната за третиране и спецификите на всеки клиент. Те се определят от вашият специалист. Обикновенно процедурите варират между 6 и 10.

Имат ли някакви странични ефекти процедурите с LasePro?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат леко загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. LasePro не нарушава цялоста на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Няма здравословни противопоказания. При тийнейджърите са необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички косми.

Преди процедура
 • Космите трябва да бъдат гладко избръснати преди процедурата и да не са били отскубвани не по-малко от месец за лицето и два месеца за тялото. Космите се повлияват най-добре когато са в активна фаза на растеж (анагенна фаза).
 • Избягвайте излагане на слънце/солариум на третираната зона поне 7 дни преди процедурата.
След процедура
 • От 14 до 20 дни след първата процедура всички косми в активен етап на растеж започват да падат. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които са били във фаза на покой.
 • Избягвайте излагане на слънце/солариум на третираната зона поне 7 дни след процедура.
 • За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем (50+).
 • След процедурата е забранено какъвто и да е метод за епилация . Позволено е само бръснене.

Резултати

Видимите резултати са още след първата процедура.

Космите започват сами да падат след 14-20 дни след процедурата.

Забавя се растежа на косъма.

Научните изследвания сочат, че ефективността от лазерна епилация е 87-89% и космите не могат да бъдат премахнати завинаги.