Body Sculpt Pro. Повече мускули. По-малко мазнини.

Body Sculpt Pro. Повече мускули. По-малко мазнини.

Какво е BodySculpt Pro?

Body Sculpt Pro е апарат предназначен за извайване на тялото, който комбинира 2 различни технологии, за да постигне изумителни резултати в изграждането на мускули и намаляването на мазнините.

Революционната комбинация между фокусирани електромагнитни импулси с висок интензитет и радиочестота е технологично чудо, което при определени хора има ефект само след една кратка 30-минутна терапевтична сесия.

Терапията е безопасна и неинвазивна, а  намаляването на мазнините и изграждането на мускулите след нея е клинично доказано. Особено ефективен в областта на корема и седалището. Терапията е изключително полезна за здравето и има допълнително медицинско приложение в укрепването на мускулатурата на тазовото дъно при жените за лечението на уринарна инконтиненция.

Body Sculpt Pro. Повече мускули. По-малко мазнини.

Как работи BodySculpt Pro?

Високоенергийните електромагнитни импулси стимулират двигателните неврони на телесните мускули, предизвиквайки високочестотни свръхконтракции, които водят до заздравяването и увеличаването на мускулатурата.

Радиочестотна (RF) топлинна енергия повишава мускулната температура с няколко градуса, което подготвя мускула за стрес, точно както при физическата разгрявка. След като постигне висока терапевтична температура (42-44°C), разрушава подкожните мастни клетки. В последствие те бавно се извеждат от тялото по естествен път. В допълнение радиочестотната терапия стяга кожата и подобрява еластичността ѝ.

Електромагнитните импулси свиват мускулите с интензитет, който няма как да се постигне при стандартна физическа тренировка. Това принуждава мускулните влакна и клетки да се размножават и растат с много по-висока скорост, като помага на пациентите значително да увеличат обема на мускулите си.

Често задавани въпроси

Как да се подготвите за терапия с Body Sculpt Pro?

Носете удобни и памучни дрехи. Кожата трябва да е добре почистена, без наличието на кремове за тяло. Трябва да се премахнат всякакъв вид метални аксесоари или обеци преди процедурата, тъй като могат да предизвикат смущения и разсейване на енергията. Всички електронни устройства, като например часовник или телефон, трябва да бъдат далеч от зоната на третиране, за да не бъдат повредени от излъчванията на апарата.

Безопасна ли е процедурата?

Да! Процедурата е напълно безопасна. Свиването на мускулите по време на терапията не натоварва ставите и костната система. Не се прилага каквато и да е радиация, така че няма риск от белези, изгаряния и подувания.

Има ли противопоказания?

Електромагнитна мускулна стимулация не се прилага при:

 • Сърдечно съдови заболявания.
 • Паркинсон.
 • Бременност и кърмене.
 • Хора с високо кръвно налягане.
 • Разширени вени (само за зоната на третиране).
 • Зони с открити рани или операции (минимум 12 месеца след операция).
 • Терапията не се третира в зоната на гърдите, гърба и лицето!
 • Терапията не се прилага при пациенти с метални импланти в тялото.
 • Задължително всички метални аксесоари по тялото се премахват.
Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се влияе от физическото състояние и активност на пациента. Препоръчителният план на лечение е между 6 – 12 процедури. При завършването на курса е препоръчително да се правят и поддържащи процедури.

Преди процедурата?

Препоръчително е да са изминали поне 60-90 минути от последното хранене преди процедурата. Приемането на повече течности (вода) преди процедурата са желателни. Дневният прием на вода трябва да бъде минимум 2-3 литра на ден.

След процедурата?

Приемайте повече течности (вода) през целия ден. Препоръчителната минимална доза е 2-3 литра на ден. За оптимални резултати може да комбинирате с други апаратни процедури за тяло или чрез по-голяма физическа активност. Спазването на добре изготвен хранителен режим ще помогне за постигането на по-добри и бързи резултати.

Резултати

+25% увеличаване на мускулната маса и -30% намаляване на мазнините в зоната на третиране само след 4* сесии с Body Sculpt Pro.

* Броят на процедурите зависи от физическото състояние на пациента. Възможно е да бъдат направени повече сесии за оптимални резултати.

Какво ще усетите по време на терапията с Body Sculpt Pro?

Процедурата с Body Sculpt Pro е безопасна и неинвазивна, а пациентите често я оприличават на интензивна тренировка във фитнеса. Ще усетите интензивните мускулни съкращения, но радиочестотното нагряване ще се усеща приятно, топло и успокояващо.

В кои зони може да се прилага терапия BodySculpt Pro?

Могат да се третират 5 различни зони:

 • Корем – стягане на коремната мускулатура за по-изразени плочки.
 • Седалище – стегнато и повдигнато дупе с минимални усилия.
 • Ръце – по-изразени мускули в зоната на бицепс и трицепс с по-малко мазнини. 
 • Крака – намалена обиколка на бедрата и по-малки бричове.
 • Прасци – по-изразена форма на прасците.
Изисква ли терапията с Body Sculpt Pro някаква специална подготовка или възстановителен период?

Терапията с Body Sculpt Pro е нехирургичен, неинвазивен метод и не изисква време за възстановяване или подготовка преди/след терапия. Можете да се върнете към обичайните си дейности веднага след процедурата.

Каква е разликата между Body Sculpt Pro и останалите апарати за мускулна стимулация?

Основната разлика е технологична. Докато повечето апарати разчитат само на усъвършенстваната електромагнитна енергия за изграждане на мускулите и намаляване на мазнините, Body Sculpt Pro е иновативен апарат, който добавя към тази технология и силата на радиочестотата (200w). Радиочестотното нагряване допълнително стимулира кръвообращението и води до по-бързото и по-интензивно изграждане на мускулите. Освен това нагрява мастните тъкани и предизвиква разграждането на мастните клетки. След това те се извеждат от метаболизма по естествен начин, а резултатът е отстраняване на мазнините. Апаратът комбинира двете енергии, като благодарение на тях може да постигне невероятни резултати с лекота.

Какви са страничните ефекти от терапията с Body Sculpt Pro?

Може да почувствате от лека до силна мускулна треска в третираната зона, като обикновено отминава в рамките на няколко дни.

Усъвършенстваната технология на Body Sculpt Pro има по-голям ефект от тази на класическата терапия за мускулна стимулация, защото комбинира електромагнитната технология с радиочестотна.

След предварително изготвен план за третиране на проблемните зони от терапевта и успешно приключен курс на лечение, видимите резултати са до -30% редуциране на мазнините и +25% увеличаване на мускулната маса в зоната на третиране.

Кожа: Макар че оформянето на тялото е основната цел има и допълнителни ползи, като стягането на кожата чрез намаляване на увисналите мастни джобове и укрепване на мускулния тонус.

За кого е най-подходяща терапията с BodySculpt Pro?

Body Sculpt Pro e абсолютен лидер в комбинираното намаляване на мазнините и изграждане на мускули, затова терапията е правилният избор за всички, които искат да преобразят телата си максимално ефективно. Усъвършенстваната му способност да изгаря мазнините го прави идеален избор за пациенти с малко повече мазнини за премахване. Подходящ и за всички, които искат да натрупат мускулна маса и да намалят мазнините едновременно. 90% от жените и 60% от мъжете се интересуват от процедури за мускулно тонизиране и/или редуциране на мазнините.

Ако спортувате редовно, но искате да придадете на тялото си по-изваян и дефиниран вид, или пък имате само тънък слой мазнини, който пречи на плочките ви да се очертаят, тогава изберете Body Sculpt Pro. Той ще укрепи мускулите ви и ще ви помогне да махнете досадните мастни джобове, които може би засенчват постиженията във фитнес залата. Терапията с Body Sculpt Pro е особено подходяща за хора с по-висок ИТМ (Индекс на телесни мазнини) до 35, които търсят бързи резултати. Идеални кандидати са и онези, които не са тренирали от известно време, но искат бързо да си върнат добрата форма.